Kainuun ammattiopisto Oppisopimuspalvelut

Oppisopimuskoulutus on yhteistyötä, johon osallistuu opiskeluun motivoitunut opiskelija ja oppisopimuskoulutukseen sitoutunut työnantaja. Oppisopimuskoulutukseen sisältyy työssä oppimista ja tietopuolisia opintoja. Opintojen pituus määräytyy henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaan.

Oppisopimuskoulutus perustuu työsuhteeseen, joten oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa jo työsuhteessa oleva henkilö tai työsuhteeseen tuleva uusi työntekijä. 
Oppisopimuskoulutus mahdollistaa myös sellaisten tutkintojen suorittamisen, johon ei paikkakunnalla ole saatavana koulutusta. Tarjolla on yli 350 tutkintoa.

Maahanmuuttajien kielitaito testataan aina ennen oppisopimuskoulutuksesta sopimista. Opiskelijan on ymmärrettävä puhuttua suomenkieltä ja osattava lukea ja kirjoittaa ymmärrettävästi. Opetus annetaan suomenkielellä ja työelämässä puhutaan pääasiassa suomea. Oppisopimuskoulutus sopii sekä nuorille että aikuisille.

Maahanmuuttajien opintoja voidaan tukea lisäohjauksella. Tutkintojen vaatimukset ovat samat kaikille tutkinnon suorittajille.

Yhteystiedot

Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos
Kainuun ammattiopisto/Oppisopimuspalvelut
Ketunpolku 1
87100 Kajaani

Puh. 044 797 0874
etunimi.sukunimi@nullkao.fi

Lisätietoja

www.oppisopimus.net