header-materiaalilinkitMateriaalilinkkejä

Tältä sivulta löydät hyödyllisiä linkkejä ja nettisivustoja

Perussivustoja

Kotouttamisen osaamiskeskus on aloittanut toimintansa työ- ja elinkeinoministeriössä 21.3.2014. Osaamiskeskuksen tehtävänä on maahanmuuttoon ja erityisesti maahanmuuttajien kotoutumiseen liittyvän tiedon, tilastoinnin ja tutkimuksen kehittäminen sekä seuranta kansallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla. (www.kotouttaminen.fi)

Infopankista tietoa Suomesta 14 kielellä. (www.infopankki.fi)

Moving to Finland, perustietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja arkielämästä kiintiöpakolaisille. (www.movingtofinland.fi)

Kainuun maahanmuuttotyön linjaukset 2012–2015: Kansainvälinen työvoima -projekti 2011–2013 (www.doria.fi/handle/10024/84404)

Kainuun kuntien yhteinen kotouttamisohjelma 2014–2017 (www.kajaani.fi/Tiedostot/G3_tiedostot/Kotouttamisohjelma/Kainuun%20kuntien%20yhteinen%20kotouttamisohjelma%202014-2017.pdf)

Maahanmuuttovirasto (www.migri.fi)

Pakolaisneuvonta (www.pakolaisneuvonta.fi)

Suomen pakolaisapu (www.pakolaisapu.fi)

Ihmisiä muuttoliikkeessä (www.muuttoliikkeessa.fi)

International Organization for Migration. Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM on alallaan tärkein hallitustenvälinen järjestö, joka on perustettu vuonna 1951. (www.iom.fi)

Väestöliitto/monikulttuurisuus (www.vaestoliitto.fi/monikulttuurisuus/)

Tilastokeskuksen väestötilastot (www.stat.fi/tup/suoluk/suoluk_vaesto.html#turvapaikanhakijat)

Mediaseuranta: tiistaisin ja perjantaisin julkaistavan maksuttoman mediaseurannan avulla tiedät, mitä siirtolaisuudesta ja pakolaisuudesta Suomessa kirjoitetaan. (www.pakolaisapu.fi/fi/tietoa/mediaseuranta.html)